Peanutbutter cookie dough balls (Kakdegsbollar med jordnötssmör)

Kakdeg är nog något som går hem hos de flesta, för vem har inte glatt mumsat i sig kakdeg när man bakar?! Själv är jag en riktig kakdegsälskare och en av mina favoritdegar är chocolate chip cookies. Jag har sedan tidigare ett recept på cookie dough balls eller kakdegsbollar som det heter på svenska. Denna gången provade jag att göra kakdegsbollar med jordnötssmör, ett måste för kakdegs- och jordnötssmörälskaren! Blir extra läckert tycker jag när man rullar degen till små bollar och doppar dem i choklad, men om man inte orkar det så går det självklart att skeda i sig degen direkt ur bunken!

Kakdeg, ca 20 bollar.

125 g rumsvarmt smör

150 g jordnötssmör

1 dl strösocker

1 dl brun farin

1 msk vaniljsocker

3 dl mjöl

1/2 tsk salt

2 msk mjölk

1 dl chokladknappar

Garnering

200 g mjölkchoklad

ev. lite neutral olja, t.ex. raps eller solros

hackade salta jordnötter

Vispa ihop smör, jordnötssmör, socker, brun farin och vaniljsocker krämigt. Blanda ner mjöl, salt och mjölk. När degen är väl blandad, så häll slutligen i chokladknapparna. Dela degen i mindre delar och rulla till bollar. Ställ in i kyl eller frys för att stelna, så blir det lättare att täcka med choklad. Smält chokladen, rör ev. i lite olja för att få den mer lättarbetad. Doppa bollarna i den smälta chokladen och strö ev. på lite hackade jordnötter.