ANNONS

Cookie Dough Balls

/
 
Gillar du kakdeg? Då ska du prova dessa Cookie dough balls! Du gör kakdegen och rullar ihop till bollar, sedan doppas kakdegsbollarna i smält choklad. Det kan ju inte bli annat än supergott! Jag fick lite choklad över så jag hällde över det i en liten spritspåse och ringlade över den över bollarna för att få lite fin dekoration. Sedan toppade jag kadegsbollarna med lite flingsalt för jag tycker det blir så gott med det salta mot det söta, men det kan man självklart utesluta om man inte gillar. Är man enbart ute efter kakdeg (eller om man är otålig!) så kan man helt strunta i att doppa de i choklad, och äta de direkt som de är! Det blir gott det också!
 
 
Kakdeg, ca 20 bollar.
125 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 dl brun farin
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1/2 tsk salt
2 msk mjölk
1 dl chokladknappar
 
Garnering
200 g mjölkchoklad
ev. lite neutral olja, t.ex. raps eller solros
ev. lite flingsalt
 
Vispa ihop smör, socker, brun farin och vaniljsocker krämigt. Blanda ner mjöl, salt och mjölk. När degen är väl blandad, så häll slutligen i chokladknapparna. Dela degen i mindre delar och rulla till bollar. Ställ in i kyl eller frys för att stelna, så blir det lättare att täcka med choklad. Smält chokladen, rör ev. i lite olja för att få den mer lättarbetad. Doppa bollarna i den smälta chokladen och strö ev. på lite flingsalt.
 
 
 
 
 
57
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00