ANNONS

kycklinggryta med tomat och lime

/

kychlikngryta

En snabblagad kycklinggryta med mycket smak och kärlek i en och samma grytan. Älskar att laga alla slags grytor, det som är  bra med grytor att man kan laga mycket utav och det blir både till matlådor och att frysa in. Den här grytan kommer garanterat att går hem både hos stora och små.

4 port

Ingredienser:

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad 
  • 1 grön paprika
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 burk krossade tomater ( 400 g)
  • Salt och svartpeppar
  • 2 tsk honung eller socker  
  • 2-3 msk grön pesto ( gärna med basilika)
  • 1 dl vatten
  • 1 st lime, pressad
  • 2 st kycklingbuljong
  • Rosmarin, färsk eller torkad
  • Olja till stekning
  • 1 nypa chiliflakes 

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kyckling, lök och vitlök i olja tills löken mjuknat och kycklingen har får en lite stekyta.
  1. Häll ner krossade tomater, vatten och  tillsätt pesto, soja, honung och smula ner buljongen. Låt sjuda på medelvärme i ca 10 min. Rör om då och då.
  2. Hackad paprika och lägg ner i grytan. Smaka av med salt, chiliflakes och peppar. Slutligen pressar i lime saften och toppa med rosmarin.  Servera grytan med kokt potatis eller ris, och gärna en klick crème fraiche.

Limen kyckling

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00