ANNONS

Choklad & hallonbakelser

/

Choklad och hallonkaka

Choklad & hallonbakelser- chokladbotten, hallonkräm, färskostkräm och täckt med chokladganache. Kombination av choklad och hallon är magisk gott. 

15 st rutor


Ingredienser:

kakan

  • 3 dl vetemjöl 
  • 2 ägg 
  • 1 dl kakao 
  • 1 msk bakpulver 
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 2 dl strösocker 
  • 1 nypa salt 
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl matolja ( raps)
  • 1,5 dl kokhett vatten 
Hallonkräm
  • 250 g frysta hallon 
  • 0,5 dl strösocker 
  • 2 msk majsstärkelsen 
  • 0,5 dl vatten 
Färskostkräm 
  • 2,5 dl vispgrädde 
  • 200 g färskost 
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker 
Chokladganache 
  • 200 g mörk choklad 
  • 1 tsk olja 
  • 1,5  dl vispgrädde 

Gör såhär:

  1. Kaka: Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Klä en rektangulär form 30×20 cm med bakplåtspapper.
  3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en buken.
  4. Vispa ägg och socker vitt och fluffig i en bunke.
  5. Sikta ner de torra ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Tillsätt mjölk och olja och fortsätt att röra till en klumpfri smet. Tillsätt vatten och blanda till lös smet. 
  6. Häll smeten jämt i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Kontrollera att  om kakan är klara med en provsticka, stickan ska vara torr när du tar upp den. Ta upp kaka ur formen och låt svalna helt.
  7. Hallonkräm:  Koka upp hallon och socker i en kastrull på låg värme.  Mixa med en stavmixer till en pure. Lös upp majsstärkelsen i ett glad med vatten . Rör i hallonpuré och koka upp till den tjocknar  Häll över hallonkrämen i en skål och låt svalna.
  8. Färskostkräm:  Vispa grädde, färskaste, florsocker och vaniljsocker i en bunke och till en fast och krämig konsistens.
  9. Chokladganache: Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Koka upp grädde och häll över chokladen. Låt stå ca 1-2  min. Rör sedan om till en slät och fin ganache. Tillsätt olja och rör om (om chokladen skulle stelna, värm i mikro några sekunder).
  10. Montera: Lägg kakan på en serveringsbricka på. Gör håll hela kakan. Bre hallonkrämen jämnt på hela kakan. Bre sedan på vaniljgrädde. Ställ kakan in i kylen en lite stund.
  11. Täck med chokladganache hela kakan. Tips- använd en palett och dra försiktig  ganachen jämt över hela kakan. Skär sedan önskad stora rutor och toppa med choklad och pudra  med  lite kakao.Bästa sättet att skäran fina rutor: Låt chokladen stelna lite  och skär sedan med en riktigt varm kniv. Spolar  kniven under varmt vatten och torkar av den. Sen håll kniven mot chokladen tills den smälter och tryck neråt försiktigt.  Upprepa värmningen efter varje snitt så blir det fina rutor utan går choklad sönder.
    Choklad och hallonkaka ,,

hallo bakelser

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00