ANNONS

Krämig pasta med kyckling & champinjoner

/

Kyckling-rätter

,

Pasta

,

Pasta med svap

Krämig och lyxig  pasta med kycklinigfile, champinjoner, grädde och schalottenlök. Enkelt och gott.

4 port

Ingredienser :

  • pasta ( 400 g  valfri sort)
  • 3 kycklingfiléer
  • ca 250 g färska champinjoner
  • 1 msk salt till pastavatten
  • 2 st schalottenlök 
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 dl matlagningsgrädde 15%
  • 2 msk kinesisk soja 
  • 1 tsk salt
  • 1 grönsaksbuljong 
  • 1 dl pastavattnen
  • Svartpeppar efter smak
  • Färsk persilja eller basilika
  • Olja till stekning
  • 20 g smör till stekning
  • Parmesanost till topping

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt koktiden på paketet.
  2. Skär champinjoner i bitar, hacka lök, vitlök och persilja.
  3. Fräs och lök, vitlök och champinjoner i en stekpanna i olivolja och smör i någon minut. Tillsätt persilja, salt och peppar. Lägg åt sidan.
  4. Strimla kycklingfiléerna i tunna strimlor och stek i samma stekpannan tills den har fått färg.
  5.  Vänd ner champinjoner och tillsätt grädde, soja och smula ner buljongen och 1 dl av pastavatten. Låt puttra några minuter.
  6. Sila av pastavatten. Blanda ner pastan i såsen och blanda  toppa med parmesanost och färsk persilja.
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00