Italienska frikadeller i tomatsås & paprikasås
/
Kött
,Ingredienser:
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 1/2 dl grön pesto
- 1/2 msk vegeta
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl finriven parmesan
- 1/2 dl färsk basilika, finhackad
- krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- olivolja till stekning
- ca 3 st grillad inlagd paprika (mixa till en puré eller använd 2 msk paprikaröra)
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor, finhackad
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater ( 380g)
- 1 dl vatten
- ca 2 msk grön pesto
- salt peppar efter smak
- några basilikablad
Tippning: - 1 dl riven parmesan
- basilika
Gör såhär:
- Blanda färsen med ägg, tomatpuré, pesto, parmesanosten, basilika, salt, peppar och vegeta i en bunke. Blanda allt ordentlig.
- Rulla lagom stora köttbullar. Stek i olivolja i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg köttbullarna på en tallrik och ställ åt sidan.
- Tomatsås: Fräs lök, vitlök i olivolja ( i samma stekpanna som du har stekt köttbullarna i) utan att det tar färg ska bara mjukna.
- Häll i krossade tomater, den mixad grillad paprika, pesto och vatten, låt sjuda i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 10 minuter.
- Servera med nykokt pasta och toppa med basilika och parmesan.