ANNONS

Italienska frikadeller i tomatsås & paprikasås

/
Köttbullar i tåmatsås
Frikadeller i mustig tomat-och paprikasås med parmesan.
Supergott och enkel recept på frikadeller servera gärna med nykokt pasta.
4 port

Ingredienser:

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl grön pesto
  • 1/2 msk vegeta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1/2 dl färsk basilika, finhackad
  • Krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Olivolja till stekning
Tomatsås:
  • Ca 3 st grillad inlagd paprika (mixa till en puré eller använd 2 msk paprikapure)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater ( 380g)
  • 1 dl vatten
  • Ca 2 msk grön pesto
  • Salt peppar efter smak
  • Några basilika blad

    Tippning:

  • 1 dl riven parmesan
  • Några blad basilika

Gör såhär:

  1.  Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, basilika, salt, peppar och vegeta i en bunke. Blanda allt ordentlig.
  2.  Rulla lagom stora köttbullar. Stek i olivolja i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg köttbullarna på en tallrik och ställ åt sidan.
  3. Tomatsås: Fräs lök, vitlök i olivolja ( i samma stekpanna som du har stekt köttbullarna i) utan att det tar färg ska bara mjukna.
  4. Häll i krossade tomater, den mixad grillad paprika, pesto och vatten, låt sjuda i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 10 minuter.
  6. Servera med nykokt pasta och toppa med basilika och parmesan.
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00