ANNONS

Vitlöksbröd med västerbottensost

/

Bröd

,

vitlösbröd

Magiskt god vitlöksbröd! Passar perfekt att servera till soppa eller till en sallad.

Se video!

2 st bröd

Ingredienser:

  •  12-13 dl vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 tsk honung

Fyllning:

  • Ca 1/2 dl finhackad färska eller frysta örter som basilika, persilja och oregano
  • 100 g smör, rumstempererat
  •  3-4  vitlöksklyftor, pressad
  • Ca 1 dl västerbottensost eller hushållsost

Gör såhär:

  1. Rör ut jäst i vatten. Lägg i salt och rör ner honung och olja.
  2. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta degen tills allt går ihop. Arbeta resten av mjölet och knåda degen i en bakmaskin  eller för hand. Degen ska kännas elastisk och släppa helt från bunkens kanter.
  3. Låt jäsa under en bakduk i ca 45 minuter.
  4. Fyllning: Pressa eller riv vitlök. Finhacka örter och blanda ner dem mjuka smöret. Rör ihop allt.
  5. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i två delar.
  6. Kavla ut till en rektangel ca 35×30 cm och bred på fyllningen jämt. Riv över osten.
  7. Skär ca 4-5 cm breda remsor (se videon). Lägg remsor på vandra. Dela sedan i mitten och gör som en fläta. Lägg över i en bakform 1,5 l kläd med bakplåtspapper.
  8. Täck med bakduk och låt  jäsa till dubbel storlek ca 50-60 minuter, beror på hur varm du har i ditt kök.
  9. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet i mitten av ugnen ca  18-20 minuter. Låt brödet svalna i formen.

Vitlöksbröd 2

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00