ANNONS

Krämig kyckling- och potatisgratäng med soltorkade tomater, champinjoner och zucchini. 

/

Kyckling-rätter

,


4 portioner.

Ingredienser:
  • 1 kg mjölig potatis
  • Ca 1000 g Kycklinglårfilé eller kycklingfilé
  • 50 g färska champinjoner
  • 1 dl crème fraiche
  • 1  gul lök
  • 1 zucchini, lagom stor
  • 2 st. kycklingbuljong
  • 2-3 vitlöksklyftor1/2 burk krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk paprikapulver
  • Salt & peppar
  • Färska rosmarin eller torra  1-2 tsk torkad timjan
  • 8 st. körsbärstomater
  • Olivolja till stekning
  • Klick smör
Gör så här:
  1. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Skölj av och låt vattnet rinna av.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Krydda kycklingen och bryn den i olja och en klick smör på högvärme tills de har fått färg, ca 5 minuter. Lägg kycklingen åt sidan. Dela champinjonerna, zucchini i små skivor och finhacka löken, pressa vitlöken. Lägg  i pannan/kastrull och fräs några minuter tills de mjuknar. Strimla  soltorkade tomaterna lägg i.
  4.  Smula buljongen, tillsätt krossade, grädde, crème fraiche och vatten. Rör om, lägg tillbaka kycklingen så att allt blandas ihop och låt allt sjuda några minuter.
  5. Smöra en ugnsform på ca. 30 x 20 cm, och fördela ut potatis, salta & peppra. Häll sedan allt i formen. Lägg på körsbärstomaterna, krydda med mera örter.
  6. Gratinera i mitten av ugnen  i ca. 40-45 minuter på 200 grader.
  7. Servera med bröd eller ät som den är.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00