Krämig kyckling- och potatisgratäng med soltorkade tomater, champinjoner och zucchini.


4 portioner.
Ingredienser:
- 1 kg mjölig potatis
- Ca 1000 g Kycklinglårfilé eller kycklingfilé
- 50 g färska champinjoner
- 1 dl crème fraiche
- 1 gul lök
- 1 zucchini, lagom stor
- 2 st. kycklingbuljong
- 2-3 vitlöksklyftor1/2 burk krossade tomater
- 2 dl grädde
- 1 dl vatten
- 1 msk paprikapulver
- Salt & peppar
- Färska rosmarin eller torra 1-2 tsk torkad timjan
- 8 st. körsbärstomater
- Olivolja till stekning
- Klick smör
Gör så här:
- Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Skölj av och låt vattnet rinna av.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Krydda kycklingen och bryn den i olja och en klick smör på högvärme tills de har fått färg, ca 5 minuter. Lägg kycklingen åt sidan. Dela champinjonerna, zucchini i små skivor och finhacka löken, pressa vitlöken. Lägg i pannan/kastrull och fräs några minuter tills de mjuknar. Strimla soltorkade tomaterna lägg i.
- Smula buljongen, tillsätt krossade, grädde, crème fraiche och vatten. Rör om, lägg tillbaka kycklingen så att allt blandas ihop och låt allt sjuda några minuter.
- Smöra en ugnsform på ca. 30 x 20 cm, och fördela ut potatis, salta & peppra. Häll sedan allt i formen. Lägg på körsbärstomaterna, krydda med mera örter.
- Gratinera i mitten av ugnen i ca. 40-45 minuter på 200 grader.
- Servera med bröd eller ät som den är.