Vaniljpannacotta med lemoncurd



Vaniljpannacotta med lemon curd
Vaniljpannacotta serveras med lemon curd & cantuccini. Krämig, ljuvlig och vacker, pannacotta är en av de bästa efterrätterna jag vet! Och ändå så enkel att göra.
4 portioner
Du behöver:
- 3,5 dl vispgrädde
- 1 påse vegogel eller 3 st gelatinblad
- 0,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk äkta vaniljpulver
- 1,5 dl naturel yoghurt eller gräddfil
Recept till lemon curd: https://www.zofiaskok.se/2020/08/15/lemoncurd/
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser (förutom yoghurt) i en kastrull. Koka upp på svag värmen under omrörning. Låt svalna några min. och blanda sedan ner yoghurt.
- Alt. till gelatinblad: Lägg gelatinet i kallt vatten och låt ligga ca 5 min. Krama ur vattnet ur gelatinet och lägg i den varma gräddblandningen. Rör tills det har smält.
- Sila gärna pannacotta pannacotta. Häll upp i portionsglas
(fyll en kannan och hälla upp pannacotta för att skippa kladd) Låt stelna i kylen i 2-3 timmar.Garnera pannacotta med lemoncurd, cantuccini. och citronmeliss.
21