ANNONS

Yakiniku

/

Asiatisk

,

Kött

,


https://youtu.be/5vQS4c3k8xs Yakiniku är ett japanskt rätt  som går hem hos många. Smakrik och otroligt snabblagad rätt,  passar både till vardags som till festligare middagar.

Det tar ca 30-35 minuter och blir super gott verkligen. Du kommer att göra succé bland dina gäster.

4-5 portioner

Ingredienser:
  • 500 g lövbiff
  • 1/2 purjolök ( gärna den gröna sidan)
  • 3 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1/2 dl Sweet chilisås
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk färska ingefära, fin riven
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond eller köttbuljong
  • Ca 1/2 chilifrukt ( utesluta om man inte gillar stark)
  • 1 dl teriyaki sås
  • 2 tsk sesamfröToppa med:
  • sesamfrö
  • persilja
  • chilli frukt

Gör såhär:

  1. Börja med att blanda samtliga ingredienser till marinaden (förutom purjolök och vatten).
  2. Strimla lövbiffen ganska tunt och blanda med marinaden.
  3. Hetta upp en djup stekpanna/kastrull med olja. Stek köttet med såsen på hög värme i ca 4-5 min. Tillsätt vatten.
  4.  Hacka purjolök, strö över ( kötten blir lätt segt om det steks för länge). När köttet har en fin stekyta stäng av värme. Låt sedan dra en stund.
  5. Toppa med persilja och sesamfrö. Servera med nykokt ris.


75

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00