ANNONS

Kyckling lasagne med spenat & zucchini

/

Kyckling-rätter

,



Så Krämig och underbar lasagne med kyckling, spenat zucchini, soltorkade tomater och parmesanost. Lasagnen är veklingen ett maträtt som man aldrig tröttnar på, passar till vardag och att fylla matlådor. Blir bara godare dagen efter.

Jag brukar variera när jag laga lansgen t.ex med kyckling, vego färs , lax eller bara på spenat och fetaost.

Du behöver
  • 18 st lasagneplattor
  • 600 g kycklingfilé ( 3 st filéer )
  • 1 gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 1/2 burk soltorkade tomater i olja
  • 1 lagom stor zucchini
  • 2 st kycklingbuljong eller fond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 dl créme fraiche 34%
  • Olivolja till stekning
  • Salt & peppar efter smak
  • Några blad färsk basilika eller fryst
Bechamelsås:
  • Ca 3 dl riven ost, valfri sort
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Peppar efter smak

    Till serveringen:

  • Parmesanost & Pumpafrön

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kycklingen i små tärningar.
  3. Skala och hacka vitlök och lök.
  4. Hetta upp en djup kastrull och färs vitlök och lök utan att den får färg det ska bara mjukna lite.
  5. Tillsätt kycklingfilé och stek några min. Salta och peppra.
  6. Strimla soltorkade tomater, hacka zucchini och lägg ner i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och créme fraiche. Låt koka upp ca 5 minuter på medelvärme. Under tiden gör du bechamelsås.
  7. Bechamelsås: smält smöret i en kastrull. Rör ut mjölet och lite av mjölken så att det inte klumpar sig, häll i restens mjölken och koka såsen under omrörning tills såsen börja bli tjockna. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka av med salta och peppar.
  8. Pensla ugnsformen med lite smör. Häll lite av bechamelsås i botten på ugnsform. Varva lasagneplattor, kycklingsåsen och bechamelsås. Avsluta med kycklingsås och bechamelsåsen.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter.
  10. Ta ut och riv parmesanost på.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00