ANNONS

Morotskaka med valnötter

/

Mjuka kakor

,




Otroligt god, saftig och smakrikt Morotskakan med valnötter.  10-12 bita

Ingredienser:
  • 4 dl finrivna morötter ( 3 st lagom stora )
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl rapsolja eller solrosolja
  • Ca 2 dl valnötter, grovhackade ( kan uteslutas) 

    Frosting

  • 100 g Philadelphiaost, rumsvarmt
  • 50 g mjukt smör, rumsvarmt
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Saft & skal av 1 lime

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform med bakplåtspapper.
  2. Riv morötter med en rivjärn (från den fina sidan) och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  4. Blanda alla torra ingredienser och siktar ner de i äggsmeten.
  5. Tillsätt olja, nötter och dem rivna morötter. Blanda ihop med en slickepott tills allt har gått.
  6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca. 40-45 minuter. Prova med  en sticka, den ska komma ut torr.
  7. Låt morotskakan svalna i formen helt inna du bre på frosting.

Frosting:

  1. Vispa smör, färskkost, florsocker, vaniljsocker och rivet limeskal krämigt.
  2. Bred frostingen över kakan och garnera med en valnöt.

14
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00