ANNONS

Kycklingfärsbiffar med ajvar & morötter

/

Kyckling-rätter

,

Tillbehör

,


Otroligt goda och smakrika kycklingfärsbiffar med ajvar och morötter.

Jag måste bara tipsa om Ajvar jag har använt i mina biffar och den är galet god att äta  som den är- ”Mamas Ajvar” finns på dem flesta mataffärer som t.ex Willys och City Gros.

Biffarna steks först i stekpanna några min så dem få  en härlig färg och färdiglagad i ugnen.

Biffarna  innehåller inte vetemjöl.

ca 10 st biffar

Ingredienser:
  • 750 g kycklingfärs
  • 2  st lagom stora morötter
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st lagon stora  lök, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • ca 2  msk färskkost (smaksatt vitlök )
  • 2 mak Ajvar ( jag har använt märke ”Mamas ajvar”)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk  kycklingfond eller 1 tärning  ( lös upp i kokt vatten innan)
  • Olja stekning & smör
      Sås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl sweet chillisås
  • 0,5 tsk senap
  • 1 mak rödcurry pasta ( kan uteslutas)
  • 1 kycklingbuljong tärning
  • 2 msk  kinesisk soja
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 25. g smör
  • 1 msk sesamolja
  • Salt & pepper
Gör såhär:
  1. Skala och riv morötter, lök och  vitlök.  Finhacka persilja.
  2. Lägg kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt samtliga ingredienser och  blanda ordentlig med händer eller  med en slev.
  3. Smörj händerna med lite olja och forma  till biffar, lägg biffar på en bakplåtspapper.
  4. Värm en stekpanna och stek biffarna i olja 2-3  minuter på varje sida på medel värme.
  5. Lägg biffar på en ugnsform, smält smöret och häll på biffar. Sätt ungen på 190 grader och stek i ca 15 min eller testa gärna att biffarna är genomstekta.
  6. Sås: Smält smöret i en kastroll och lös upp mjölet och buljongen.
  7. Tillsätt grädde, mjölk och resten av ingredienser. Låt såsen koka några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

Servera med tillbehör som du tycker passa, jag har serverat med ris.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00