Pannkakor på Balkas vis
/



Palacinke är pannkakor, endas som skiljer sig är att man har kolsyrat vatten i smeten och att dem ska vara väldig tunna. Och i Balkan oftast serveras pannkakor med nutella och hasselnötter som är väldigt populära i Balkan.
ca 10 st pannkakor
Ingredienser:
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 2 dl kolsyrat vatten
- 1 msk strösocker
- 1 nypa salt
- 2 tsk vaniljsocker
- Ca 1/2 dl matolja till stekning
Till servering - Bananer
- Färska jordgubbar
- Kivi
- 2 dl nutella
- 1-2 tsk florsockerGör såhär:
- Bölja med att blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt kolsyrat vatten, mjölk och vispa ihop till en klumpfri smet.
- Vispa ner ett ägg i taget.
- Värm upp en stekpanna, häll i lite olja. Häll ett tunt lager smet ( ca 1 dl smet per pannkaka) i stekpannan och stek pannkakan gyllene ca 1 min på varje sida.
Servera med nutella, frukt och bär. Pudra på med florsocker.

