ANNONS

Pannkakor på Balkas vis

/

Frukost

,



Palacinke är pannkakor, endas som skiljer sig är att man har kolsyrat vatten i smeten och att dem ska vara väldig  tunna.  Och i Balkan oftast serveras pannkakor med nutella och hasselnötter som är väldigt populära i Balkan.

ca 10 st pannkakor

Ingredienser:

  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ca 1/2 dl matolja till stekning

    Till servering 
  • Bananer
  • Färska jordgubbar
  • Kivi
  • 2 dl nutella
  • 1-2 tsk florsockerGör såhär:   
  1. Bölja med att blanda alla torra ingredienser  i en bunke.
  2. Tillsätt kolsyrat vatten, mjölk och vispa ihop till en klumpfri smet.
  3. Vispa ner  ett ägg i taget.
  4. Värm upp en stekpanna, häll i lite olja. Häll ett tunt lager smet ( ca 1 dl smet per pannkaka) i stekpannan och stek pannkakan gyllene ca 1 min på varje sida.

Servera med nutella, frukt och  bär. Pudra på med florsocker.


© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00