ANNONS

Lasagne

/

Kött

,


Vill du få en riktig god och krämig lasagnen då ska du testa den här recept.Lasagne är lätt lagad men otrolig gott, en klassiker som går alltid hem.   6 potion

Du behöver:

  • 12 lasagneplattor ( jag använder barilla )
  • 500 g köttfärs
  • 1 stor gula lök
  • 2 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad basilika eller några blad färskt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk kalvfond eller 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • Smör eller olja till stekning
Bechamelsås
  • 50 g msk smör
  • Ca 300 g riven ost
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • Svartpeppar
  • Lite muskot ( kan utesluta helt )
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Skala och hacka löken. Fräs dem mjuka i olija i en kastrull.3. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning, när färsen är färdig stekt tillsätter du krossade tomater, tomatpuré, basilika, peppar, vatten och kalvfond. Låt såsen koka ca 30 min.Bechamelsås-4. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör i mjölet ordentligt, så det blir väl blandat med smöret.5. Häll i mjölk och låt det koka under uppvisning. Koka ca 3 min på låg värme. När du märker att såsen börja tjockna dra åt sidan. Rör ner osten och smaksätt med salt och peppar.6. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över resten av osten.

7. Grädda i mitten av ugnen ca 30-35 minuten.

10

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00