ANNONS

Smulpaj med karamelliserad ananas

/

Pajer

,



Smulpaj- med karamelliserade annans serveras med glass.

4 små portioner eller en stor pajform 24 cm.

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl  kokosflingor
  • 2 mak farinsocker eller strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjölet
  • 30 g smör, kallKaramelliserade-annans:
  • 1 st. ananas lagom stor
  • 2 msk farinsocker
  • 15 g smör
  • 1 nypa salt

Till servering: Vaniljglass Kolasås

 Gör såhär:

  1. Börja med att göra crunche- pajsmulor. Blanda allt i en bunke och ställ i kylskåpet.
  2. Skär bort skalet av ananasen och dela den i ringar. Skär bort stammen och dela i mindre  bitar.
  3. Smält smöret i en stekpanna och lägg i ananasbitarna. Strö över farinsockret och stek tills sockret har smält och blivit som kolasås.
  4. Fördela den karamelliserad ananas i portion formar. Fyll sedan formar med crunche-smulor, strö på lite brun socker  och grädda i mitten av ugnen i 190 grader i ca 12-15  minuter eller  tills pajer har fått fin gyllene färg.
  5. Servera pajer varma med vaniljglass och kolasås och njut!

3
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00