ANNONS

Lax med asiatiska smaker

/

Asiatisk

,

Fisk

,

Lax med asiatiska smaker zofias kök

Lättlagad lax med asiatiska smaker som sköter sig själv i ugnen medan du fixar marinaden och den är fantastisk god! 

Laxen är lika gott att servera varm som  kall, och passar nästa allt.

 

Ingredienser:

  • 500 g lax
  • Salt & svartpepper
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 dl sweet chilli 
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 3 st ­vitlöksklyftor, pressad
  • ca 2 dl färsk hackad persilja
  • 1 st chilifrukt 
  • Saft av 1 lime
  • Ca 2 msk sesamfrön, rostade
  • Olivolja

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Lägg laxen i en ugnsform. Ringla olivolja, krydda salt och peppar och ugnsbaka laxen i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
  3. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Lägg i ett lager med sesamfrön och rosta på medelvärme.
  4. Finhacka chili, persilja, pressa ­vitlöken och blanda ihop med övriga ingredienser.
  5. Häll över marinaden på laxen. Toppa med sesamfrön och persilja. Servera  med en matig sallad.

Följ mig på Instagram!

@zofias_kok
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00