Havrekakor med choklad
/

Havrekakor med choklad. Så galet goda och jag lovar det är omöjligt att ta äta bara en kaka, varning för beroendeframkallande kakor!
Ca 20 st kakor
Ingredienser:
- 125 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 1 nypa salt
Garnering:
- 50 g mörk eller ljus choklad
- 1 tsk matolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Mätt upp alla torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och arbete ihop till en deg.
- Dela i ca 20 lika stora bollar. Forma och lägg de på en plåt kläd med bakplåtspapper. Platta till kakor lite lätt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.
- Hacka chokladen i mindre bitar. Smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt sedan svalna.
- Ta ut kakor ur ugnen och låt svalna helt på plåten innan du flyttar över dem.
- Ringla över den smält chokladen på varje kakan med en sked.
0
0