ANNONS

Havrekakor med choklad

/

Småkakor

,

Havrekakaor

Havrekakor med choklad. Så galet goda och jag lovar det är  omöjligt att ta äta bara en kaka, varning för beroendeframkallande kakor!

 
 
 
 
 
 
 
Ca 20 st kakor
 
Ingredienser:
 
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 nypa salt
Garnering:
  • 50 g mörk eller ljus choklad
  • 1 tsk matolja
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Mätt upp alla torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och arbete ihop till en deg.
  3. Dela i ca 20 lika stora bollar. Forma och lägg de på en plåt kläd med bakplåtspapper. Platta till kakor lite lätt.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.
  5. Hacka chokladen i mindre bitar. Smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt sedan svalna.
  6. Ta ut kakor ur ugnen och låt svalna helt på plåten innan du flyttar över dem.
  7. Ringla över den smält chokladen på varje kakan med en sked.
    havrekakor3
0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Gratinerad torsk i tomat- och parmesanost

/

torsk 2

Gratinerad torsk i tomat- och parmesanost. Den här lättlagade fiskrätten är perfekt till en stressig vardag, allt i en stekpanna och in i ugnen middag klar på ca 30 minuter. Snabbt, enkelt och gott!

Serveringsförslag- potatismos, pasta eller ris.

6 port

Ingredienser:

  • 800 g Torskfilé
  • 1 burk körsbärstomater eller krossade (400g )
  • 3 vitlöksklyfta
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • 2 msk olivolja till stekning
  •  3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • Ca 125 g sojabönor
  •  1-2 msk färska eller frysta örter som basilika, persilja och oregano.
  • Krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 nypa salt
  • 1 dl  riven parmesanost

    Gör såhär:

  1. Tina torsken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 190 grader
  3. Hacka vitlöksklyftor fint. Fräs i en stekpanna med oljan så den mjuknar.
  4. Häll ner körsbärstomater, salta och peppra.
  5. Blanda ner crème fraiche, grädde, sojabönor och samtliga ingredienser (förutom parmesanosten) och låt puttra under omrörning.
  6. Lägg ner fisken i såsen. Riv parmesanosten på och sätt pannan in i ugnen och gratinera ca 30-35  minuter. (tänk på att stekpannan ska inte innehåller några plastdetaljer, annars kan du flytta över gratängen i en ugnsfast form).
  7. Ta ut ur ugnen och riv mera parmesanost.
0
14

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Chokladsnittar

/

cocklad snittar

Sega chokladsnittar med en härlig chokladsmak.

ca 35 st

Ingredienser:
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1 ägg till pensling
  • ca 2-3 msk pälsocker att strö på

Gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och ägget.
  2. Arbeta ihop allt till en deg.
  3. Dela degen i 4 delar.
  4. Rulla ut till (fingertjocka) längder och lägg dem på en plåt kläd med bakpappersklädd. Platta till längderna lite lätt, och pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker och grädda kakorna i 200 grader ca 15 min.
  5. Skär längderna i sneda bitar direkt medan de är varma. Låt svalna på plåten.Förvara kakor i en glasburk med lock i rumstemperatur. Kakorna håller sig  fint i 2–3 veckor.
Chokladsnittar
0
28

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00