ANNONS

Smörstekt torskrygg med citron & honung 

/

Fisk

,

Torskrygg

Smör och vitlöksstekt torskrygg smaksatt med citron & honung. Så gott.

Ingredienser :

  • 450 g torskrygg 
  • 4 klyftor vitlök  
  • 1 citron
  •  1 nypa flingsalt &
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk finhackad gräslök (byt mot andra örter)
  • Olivolja, till stekning
  • 50 g smör, till stekning

Gör såhär:

  1. Krydda torsken med flingsalt och svartpeppar. Låt stå i rumstemperatur en lite sund. (använder du fryst, tina den i kallt vatten i 30 minuter). 
  2. Skala och skär vitlök i tunna skivor.
  3. Hetta upp en stekpanna. Fräs vitlöken i olivolja, utan att den får färg.
  4. Tillsätt smöret och stek torskryggen på medelvärmen på båda sidorna. Sänk sedan värmen och låt fisken vila in i rätt temperatur. 
  5. Riv citronskal och pressa saften från en citron och ringla över honung. Finhacka gräslöken strö på. Använder du en termometer- innertemperaturen ska vara 50-56 grader.
  6. Servera med kokt potatis eller eller potatismos. 

Torskrygg ,

Tryck här för att komma till stekpannan.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Blåbärsmuffins

/

Blåbärsmuffins

Saftiga, supergoda och lättbakade blåbärsmuffins perfekt att baka tillsammans med barnen.

10 st. stora muffins

Ingredienser:

  • 5 dl vetemjöl
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 2  tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl frysta blåbär
  • Citronzest +  saft av 1  citron 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Ställ pappersformar på en bakplåt eller i en muffinsplåt.
  3. Vispa smör och socker med elvisp. Vispa sedan i äggen.
  4. Bland de torra ingredienser i en bunke. Vänd ner i äggsmeten och vispa med elvispen till en jämn smet. Tillsätt mjölk, citronskal och saft, och vispa lite till.
  5. Tillsätt blåbär och vänd försiktigt med en slickepott utan att mosa blåbären.
  6. 

Fördela smeten i muffins formarna till  3/4.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna. Pudra över med  florsocker.
    blåbärsmuffins
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Krompir salata- potatissallad

/

Potatissallad

En klassiskt Blekna- potatissallad serveras oftast till  fiskrätter, passar också utmärkt till grill eller buffé. Så galet gott! 

4 port 

Ingredienser:

  • Ca 800 g potatis
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 3 msk ättiksprit
  • 1 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 4 msk olja
  • 2-3 msk finhacka gräslök 

Gör såhär:

  1. Skala och koka i potatisen i saltat vatten.
  2. Skala och grovhacka löken. Skölj och finhacka gräslöken.
  3. Skölj de kokta potatis med kalt vatten.
  4. Skiva  potatisen i mindre bitar, och lägg dem i en skål. Blanda ner löken, ättika, salt, olja, peppar, salladslök och bland försiktigt allt.
  5. Ställ i kylen och låt den stå kallt tills den ska serveras.
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00