Varje år samma visa: Nyårslöften

Så är det januari (igen) och man försöker skärpa sig rejält efter julens excesser (igen). Jag har dragit igång en träningsrutin (igen) äta mindre snabba kolhydrater (igen) och börjat äta mer grönsaker (igen).

Men ärligt talat, det är grått och tungt så varför strö salt i såren? Istället för en vit januari så är mitt nyårslöfte att dricka MER vin!

Inte mer i mängd kanske, där försöker jag vara rätt försiktig. Men fler spännande flaskor. Jag vill utmana mina gränser och lära mig så mycket som bara möjligt. Så i år har jag lagt undan en liten budget för att köpa spännande flaskor som inte nödvändigtvis är dyra (mellan 100-200 kr) från nya ställen. Små importörer i BS men framförallt ska jag lära mig handla mer från leverantörer med spännande portföljer i Tyskland, Danmark, Frankrike, Spanien. Men även att handla från små direktimportörer som Vinlådan och Caviste så de får hitta saker jag inte själv har nosat fram.

Sedan har jag som mål att lära mig mycket om vinerna från Sicilien, dricka mer rött från Österrike samt återupptäcka Bordeaux (som äntligen börjar lämna skuggan av de hyperdyra prestigeflaskorna som ju faktiskt bara utgör en minimal del av områdets produktion).

Nu har jag äntligen ett nyårslöfte jag inte tänker misslyckas med! 😀

Vad är ditt vinösa nyårslöfte?

LOADING..