Nyårsmiddag

Det jag gillar mest med nyårsafton är en ursäkt att dricka champagne hela middagen igenom. På amerikanska Snooth har jag skrivit om hur man kan tänka när man ska välja champagne inför kvällen. Här på alltommat.se ligger sedan min lista på riktigt bra bubblor som är lättillgängliga i Sverige.

I övrigt tycker jag att det är viktigt att festen inte blir för stel, att du är så stressad av att göra en perfekt kopia av den där rätten som stjärnkocken har beskrivit i senaste numret av mattidningen att du inte hinner slappna av och ha kul. De senaste åren har vi istället satsat på kryddstark mat från någon annan del av världen. Förra året blev det en riktig mexikansk-kalifornisk fiesta. Sjukt gott och väldigt kul. Eftersom vi nyligen var på matlagningskurs i Thailand blir årets huvudrätt en thailändsk fiskrätt. Förrätten sköter min kaliforniske granne. Efterrätten har jag inte låst än men mitt trumfkort är alltid världens bästa Key Lime Pie – receptet kommer från en ”crab shack” i Florida. Jag serverar den frusen, då blir den extra fräsch och beroendeframkallande.

Från nästa vecka är det dags att dra åt svångremmen igen. Så jag passar på och njuter imorgon – hoppas ni gör detsamma!

LOADING..