Korkat

En liten notis för att påminna er om en av fördelarna med Systembolaget.

Den här veckan har jag haft optimal otur med champagner. Inte bara en Bollinger utan två visade lätt korkskada (en doft som påminner om blöt papp eller källare och ett vin som saknar frukt). För att toppa det hela fick jag en flaska Palmer rosechampagne som var efterjäst (mindre vanligt – vinet doftar starkt av jäst, korken smäller hårt och vinet är surt). Alla tre flaskorna har gått tillbaka till Systembolaget – inte ens till samma butik de kom från! Det mesta var kvar i flaskan så de har möjlighet att testa returerna. Inga frågor ställda, pengarna tillbaka. Det är utmärkt service.

Smakar favoritvinet unket eller konstigt ska man alltså inte tveka att lämna tillbaka ett vin som är köpt på Systembolaget. Producenten vill nog hellre att du testar en ny, bra flaska och fortsätter köpa produkten än att du tror att de har tappat kvaliteten och slutar köpa vinet.

  1. Jenny skriver:

    Har själv upplevt det två ggr men inte gått tillbaka med champagnen… Ska inte göra om det misstaget efter att ha läst ditt inlägg, tack. Har en fråga angående champagne glas.. Är det stor skillnad på glasen finns en hel uppsjö att välja bland.. Vad ska man tänka på? Kan man gå på utseende ?!

    Tack på förhand

Comments are closed.

LOADING..