Champagnebok

På några av vårens provningar runt Epernay sprang jag på en Brittisk (tror jag?) tjej som bor i Champagne. Hon försöker få ihop finanserna för att skriva en bok om ”terroir-champagne”. Hon fokuserar på odlare som jobbar ekologiskt, hållbart eller biodynamiskt och som gör champagner från egna druvor. Det är dessa hon (och jag) tycker har mest personlighet.

Caroline samlar pengar via Indiegogo och har några tusen kvar för att nå målet. Om du ska till champagne någon gång under det närmsta året så kan jag tipsa om att ett bidrag på under tusenlappen ger en champagnebrunch i en vingård eller en guidad provning i Hautvilliers för dig och en vän. Så oavsett om du vill läsa boken eller inte kan det vara en kul grej! Om du hellre vill få boken (dedikerad och med tack till dig i tryck) så går det på dryga 200 kr.

Kul tips om du är intresserad av den här sortens champagne! Titta in här: Terroir Champagne på Indiegogo.

(och det tar minst ett år till innan jag skriver min 😉 )

Benoit Marguet (t.v.) - en producent av

Benoit Marguet (t.v.) – en producent av ”terroir-champagne”

  1. Så roligt att ni fick användning av NYC-tipsen Ingrid! Och ja, Uva är tortyr. Har en lista på fler vinaffärer att besöka men det slutar alltid i tårar. Just för att jag inte får med mer än ett par flaskor per resa… Whisk däremot kunde jag shoppa loss på

    Kul att ni har varit både hos Marguet och Dethune. Det är coola producenter som gör riktigt spännande viner. Jag var hos Benoit för en vertikal på Sapience. Har inte fallit helt för den men gillar hans roséchampagner. Visst vet jag att Franska Vinlistan säljer dem båda – första gången jag träffade Benoit diskuterade jag, han och FVs VD vinmakarstrategier i Champagne 🙂

    Hoppas ni får några goda flaskor till julhelgen!

  2. Ingrid skriver:

    Hej hallå! Vilken härlig bild på Benoit Marguet, vi tillbringade en förmiddag hos honom förra våren (innan vi besökte Paul och Sophie Dethuhne som bor 100 meter bort)! Vi gillar honom och hans champagner, verkligen! Tack för alla New York tips, har länge tänkt att återkoppla men annat har kommit ivägen. Corkbuzz var ett perfekt ställe att gå till för ett glas vin. Den mexikanska restaurangen, minns ej namnet, serverade urgod och het enchiladas. Tack för tipset om Whisk förresten, ett bra komplement till Crate&Barrell och WilliamsSonoma som annars är mina köksfavoriter. Mataffären vid Union Square var superb, så även deras kassasystem! Vi åt lunch en dag på Marlow & Sons och hade gärna kommit tillbaka för en middag, men det får bli nästa gång.UVA wines var rena rama tortyren att vara i – så mycket spännande viner inom armlängds avstånd och ändå ingen ide att köpa då man inte kan ta hem dem! Hann också med en matmarknad i Williamsburg, Smorgasburg tror jag den hette. Jag har sparat dina artiklar – det jag inte hann med denna gång får jag ta nästa gång! Väntar nu bara på Leverans från Fr Vinlistan och Bubbel från Dethuhnes, du vet väl att Benoit Marguet har ett bubbel där?

Comments are closed.

LOADING..