Roséchampagne på Thanksgiving

Som några av er kanske vet vid det här laget så växte jag upp i USA (med svenska föräldrar). Vi firade inte Thanksgiving men det gjorde mina vänner. Familjetillställningar som främst gick ut på att äta sig till koma för att sedan kollapsa framför någon amerikansk fotbollsmatch. Kalkon, sötpotatis, majsbröd, ”gravy”, tranbär, pumpapaj…

IMG_0166

Eftersom vi var i Utah och alla mina vänner var mormoner förekom ingen alkohol. Däremot sjukliga mängder ”sallad” som hade gelatingungig Jello som huvudingrediens. Det där med vinet har jag ju tagit igen på senare år… 😀

Jag skriver ibland för nyhetsbrevet hos en vinsajt i USA som heter Snooth. I år bad de mig om en artikel kring vad man ska dricka till Thanksgivingmiddagen. Grillad kalkon, potatis med gräddsås, syrlig tranbärsgelé… Mitt svar var självklart: Roséchampagne!

Om du av någon anledning tänker bjuda till Thanksgivingmiddag, är bjuden på en, eller bara vill ha vintips till ugnsgrillad fågel kan du läsa artikeln här med GRYMMA TIPS PÅ ROSÉCHAMPAGNE på sidan två. Kanske funkar de även till julskinkan?

 

  1. Ingrid skriver:

    Hmmm….har alltid serverat pinot noir i stilla tappning till juldagskalkonen, men varför inte testa något nytt i år – bubblande rose’?

  2. Sus B. skriver:

    Riktigt bra skrivet artikel på snooth! Nu blir det nog rose’champage till den där torra kalkonen iallafall…

Comments are closed.

LOADING..