Igår på MittKök-mässan stiftade jag en finfin ny bekantskap. Ett guldkorn.

Vid det här laget finns det en handfull direktimportörer som ordnar vinlådor med utvalda viner direkt till dörren (vilket är lagligt enligt EU så länge de betalar alkoholskatten). Min nya bekantskap, Vinlådan, tillhör helt klart de mest spännande!

Vinlådan skickar en…hm…vinlåda var tredje månad med sex olika flaskor vin. Alla sex vinerna kommer från små, ekologiska producenter med personlig stil. På mässan kan du just nu prova fyra av vinerna i lådan och jag kan lova att de är roliga och bra viner som passar till mat.

IMG_0983.JPG

IMG_0977.JPG

Med i lådan kommer dessutom schyssta recept och ett blad som berättar om producenterna och vingårdarna. Det är småskaligt och väldigt personligt. De flesta vinerna (och recepten) kommer från Italien och Frankrike – tex en urläcker sangiovese och en krämig, frisk chablis! – men i denna låda finns även ett gott, strävt rött vin på blaufränkish från Österrike och en krispig riesling från Tyskland.
IMG_0981.JPG

Priset för lådan är 895 kr (klart värt) och hemleverans 175 kr oavsett antal lådor. Två grannar och jag tänker ta en låda var och dela på frakten. Ingen bindningstid.
Den som skriver upp sig för detta på mässan får en jättefin korkskruv i proffsutförande med trähandtag värd 195 kr men killarna lovade att så länge de har korkskruvar kvar kan den som anger ”Vinkärlek” i kommentarsfönstret få samma fina deal!
IMG_0976.JPG

För den som vill stötta små, hantverksmässiga och ekologiska producenter, främja svenskt entreprenörskap och dessutom få jäkligt spännande viner till vettigt pris till höstens middagar är detta klockrent. Bara att applådera gänget bakom Vinlådan – ni har imponerat på mig!

LOADING..