Varje gång jag är i New York hittar jag nya favoritkrogar. Ibland undrar jag hur mycket man kan äta i staden som aldrig sover. Kanske är det därför den inte sover – måste smälta maten?

Under en vecka i NYC (salig blandning jobb, pressmöten och häng med lillasyrran) hann jag med en del. För ovanlighetens skull blev det återbesök hos några favoriter i West Village – glutenfri pizza på Wild på Hudson, biff & ägg till frukost på Doma na Rohu på 7:e avenyn,  braziliansk fiskgryta med tillhörande caipirinha hos Casa på Bedford.

Nedan några nya upptäckter.

IMG_0033.JPG

IMG_0031.JPG

Stilige ”hipsterbartendern” på franskinspirerade Buvette visade sig vara svenske restaurangchefen Håkan, emigrerad för 20 år sedan. Älskade detaljerna som papperssugrör i ingefärsläsken, ägg i papper i ett fint ställ, juice serverad i små glasflaskor… Huvudrätterna (i mitt fall en kycklingsallad) var förvånansvärt små för priset men det kanske bara var bra med tanke på hur mycket man äter. Gav ju också plats för en kaffe med tyngsta möjliga chokladpudding med vispgrädde efter maten. I princip en slev chokladtryffelsmet…

IMG_0035.JPG

På Corkbuzz vid Union Square kan man köra vinprovning på måndagar och torsdagar (och champagne är halva priset till lördagsbrunch och efter 22!)  Jag höll en egen vinprovning och träffade bland annat de här två herrarna nedan – till vänster tredje generationens vinhandlare på Empire och till höger en redaktör på Wine Spectator. Vi ”råkade” göra slut på flaskan Comtes i förgrunden…

IMG_0004.JPG

IMG_9927.JPG
Sist men inte minst kan jag inte låta bli att lägga upp en bild från caféet Sweet Revenge – sättet de dekorerar sina cupcakes är så snyggt! Den mörka heter Dirty och den vita Pure. Vi behöver inte gå in på vilken som är min favorit… 😉

 

 

  1. Nej men så roligt Ingrid! Då ska du få några tips till:

    La Palapa i East Village har Happy Hour mellan 17-19 och har riktigt god mexikansk mat och stora karaffer margaritas. Jag som är uppväxt ”out west” gillar ju verkligen det.
    Om du gillar modern asiatisk mat så har gruppen Momofuku en restaurang inte långt från Times Square som heter Ma Peche. De har en riktigt kul vinlista där alla viner kostar 56 USD. Värt att testa, boka gärna bord.

    Bästa Barnes&Nobles vet du säkert ligger på Union Square. I andra änden av Union Square (som har gratis wifi) ligger en stor Whole Foods där jag alltid köper med mig kul men dyra matvaror. Om du ser en Trader Joes är det bästa stället för att köpa goda nötter, som pecannötter och macadamia, men även frystorkad mango som är grymt i morgonmüslin!

    Hoppas ni får en toppenbra resa!

  2. Tack för bra tips i sista minuten. Åker till NYC i morgon och har laddat med dina Brooklyntips från förra året. Ser fram emot några varma dagar på Manhattan och Brooklyn kryssandes mellan restauranger, affärer, matmarknader och kokbokshyllan på Barnes&Noble!

Comments are closed.

LOADING..