Det luktar badboll, sa mamma. Bensinmack! sa syrran och pappa följde upp med ”läkarmottagning”. Vid det här laget var jag inte helt nöjd med livet – de var de första som testade mitt eget vin. Det jag hade gjort för hand med blod, svett och tårar (nåja, tårarna kom väl först nu).

IMG_9596.JPG

Men tänk, det smakade utsökt. Riktigt gott. Djupt lila, intensiva smaker av mörka bär och plommon, lite blommighet och fina tanniner. Några udda smaker kan ha kommit från att vinet tappades på provflaska för två dagar sedan, fick några droppar svavel och slängdes i en resväska. Det blev bättre med luft. På lillasyrrans födelsedagsmiddag (i träningskläder), till ett grymt grillat lamm, testade vi det hela. Visst, vinet är fortfarande ungt men det blev bra! När han slutade prata om tvål (det försvann)

sa min far med lite allvar ”där har du en framtid”. Jag rodnar och hoppas han har rätt 🙂

Vinet släpps i april när den har lugnat ned sig, bara 200 flaskor, efter sista artikeln i Sveriges största vintidning… Förslag på namn mottages tacksammast!!

IMG_9484.JPG

 1. Tack, vad fina ni är! Ja det kommer att gå att beställa – det kommer som sagt en artikelserie i en tidning med nästan samma namn som denna (men annat förlag) och i sista delen i serien kommer numret till beställningssortimentet. Lite tungt att jag bara har en enda tunna, det blir så väldigt få flaskor! Men ni lär ju vara snabba på bollen 😉

  Varmaste hälsningar från flygplatsen JFK – snart åter i Sverige!

 2. Mari skriver:

  Häftigt med ett eget vin! Hoppas också kunna beställa några flaskor
  Erica’z ??!! till kylen ….

 3. jenny skriver:

  Spännande! Kommer det gå att beställa på systemet?

Comments are closed.

LOADING..