Jag har något mellanting mellan semester och jobb och har åkt till Kalifornien. Inte för att Sverige saknade sol direkt…

Första dagen träffade jag en av de ikoniska kvinnorna i Kaliforniens vinindustri – Eileen Crane.

Eileen har varit vd och chefsvinmakare på Domaine Carneros sedan starten 1988. Igår var första skördedagen och det firades med bubbelproducenten Domaine Carneros prestigevin Le Rêve. Stället gör bara ”california champagne” vilket inte är så konstigt med tanke på att de ägs till del av champagnehuset Taittinger. Men Eileen försöker inte kopiera champagne, hon vill göra bästa möjliga kaliforniska bubblor. Tack vare det perfekta vädret och kalla, dimmiga nätter får hon fin fruktighet men med bra syra. Ett ställe värt att besöka om du ska till Napa!

IMG_9375.JPG
IMG_9363.JPG

IMG_9370.JPG

LOADING..