Det känns som någonting man ska ha gjort en gång i livet. Sitta på centre court på Wimbledon, höra tusentals människor tystna när domaren lyfter handen och höra den gula bollen studsas i marken. Jag är inte speciellt tennisintresserad men damfinalen i Wimbledon i lördags var en upplevelse utöver det vanliga. Visst, det blev rätt snabbt tydligt att ukrainskan skulle vinna över kanadensiskan men det var detaljerna som gjorde grejen. Stämningen. Den perfekta synkroniseringen mellan linjedomare, militären i givakt, publikens tydliga kärlek till sporten och till förloraren, den blott 20-åriga Bouchard. Vi upplevde det hela traditionsenligt med spöregn och ”afternoon tea” med snittar, champagne och jordgubbar. Pomp and circumstance to all!

IMG_6754
IMG_6760
IMG_6786

Visste inte att Champagne Lanson har varit sponsor och officiell champagne för Wimbledon i 20 år men det blev man snabbt varse. Det serverades allt från ”vanlig” brut (Black Label) till årgångschampagne men allt var signerat Lanson som Wimbledon till ära har en tennisbollsliknande förpackning på flaskan i specialupplagan som dekorerade champagnetältet. Har använt deras årgångsskumpa (Gold Label) på många provningar men gjorde en ny god upptäckt i Extra Age Rosé, en blandning av tre årgångar med extra tids vila i källaren innan den säljs. Till jordgubbarna – ett måste på Wimbledon enligt mitt mer erfarna bordssällskap – passade en halvtorr champagne (White Label) bäst.

IMG_6744
lanson extra age rose

LOADING..