Amerikansk storhet

Fredagens ”tacomys” blev precis så trevligt och gott som man hade kunnat hoppas och tro. Tre dagar av långkok lönade sig smakmässigt. Refried beans, pulled pork med åtta sorters chili, hemmagjorda majstortillas, bourbonmarinerade kycklingvingar, massor av guacamole, chicken mole (kryddig mexikansk sås med choklad), gräddfilssås med koriander och lime… Och som om vi inte vore mätta efter detta, Key Lime Pie. Mitt favoritrecept från Joe’s Stone Crab i Miami hittar ni här – det går bra med vanlig lime och man kan byta grädden mot en marängtopping om man vill.

Vinerna då? De var underbart trevliga, höll hög nivå och gick från det klassiskt perfekta (Montelena Estate Cabernet Sauvignon 2003) till de överraskande (Ravenswood 1996 Wood Road Zinfandel) till de nytänkande (Arnot-Roberts Sonoma Coast Syrah) till de som slank ned på en sekund (Caldera Selleck 2010 Pinot Noir). Med en massa godbitar innan, efter och emellan. Jonas, som jag fått av ”min” vinmakare, fick höga poäng av samtliga deltagare vilket var kul.

Jag tar tillbaka allt nedlåtande jag har sagt om Kaliforniska viner tidigare i min vinkarriär. Mea Culpa, jag visste inte vilka storheter det fanns här och hur mycket som har hänt bara de senaste 10 åren.  Nu vet jag.
 

Och sist en ”utböling” – ett vin från Washington State som jag upplevde som slutet när vi drack det, men som vid en omprovning två dagar senare var helt underbart!

Kvällens betyg? Högt. Härligt, livsbejakande, trevligt och framförallt GOTT.
Disken nästa morgon? Den kändes sådär…

 

 

 

 

  1. Sofia skriver:

    Glädjande att du äntligen kommit till insikt! 😉

    Kram och tack för allt

    /S

Comments are closed.

LOADING..