Tacomys – värstingvarianten

Jag är så sjukt taggad inför kvällen. Det blir tacomys, men inte som det brukar vara. Jag och fem andra vinskribenter/vingalningar ska äta en ”avslappnad fredagsmiddag”. Jag lovade att hålla det avslappnat och valde därför tema Kalifornien (skräll). Lite schysst mexi-cali-käk och några riktiga värstingviner från väster. Nu är det svårt för mig att hålla det hela ”lätt” och jag har lagat mat i flera dagar. Åtta sorters chilifrukt (ancho, chipotle, mulato…) har gått åt. Min kaliforniska granne har fått bistå med recept och det har doftat långkok här så länge att det sitter i mina ytterkläder.

Öppnade precis tre av ”mina” viner (alla tar med ett par riktiga värstingar) och herrejissanes så gott! I Napa får du inte alltid vad du betalar för men vissa viner i prisklassen ”hög” är ändå helt sanslösa. Om ni lovar att inte berätta (vi provar blint) så får ni se vilka det blir. Shhhh! 😉

Chateau Montelena VET ni att jag är helt galet förtjust i och 2003 Estate Cab börjar bli mycket njutbar att dricka nu. Jonas är gjord av vinmakaren från Kunde, helt för hand, och finns bara i dryga 1000 ex per år. Det var min ”hejdåpresent” när jag var där och gjorde vin. Sinskeys Marcien är ekologiskt merlot, mycket läckert.

Återkommer imorgon och berättar hur det gick och vilka andra viner vi drack! Det blir ingenting man smiter iväg och köper på bolaget för tisdagspizzan, det kan jag lova… Ibland måste det bara få vara amerikanskt stort, för mycket, och alldeles, alldeles UNDERBART!

LOADING..