Mitt nya drömjobb

Nu är det påskrivet och klart – mitt nya drömjobb. Förvisso lite sorgligt att inte flytta till soliga Kalifornien men det finns kvar om några år också. Den möjligheten jag har fått nu kommer inte igen!

Från och med januari så börjar jag på det femstjärniga kryssningsrederiet SeaDream Yacht Club. Det är precis så härligt som det låter. Mitt ansvar blir att lyfta hela deras vinkoncept så de blir internationellt kända för kryssningar med inte bara mat och service i toppklass (vilket de redan har, de är überlyxiga) utan även ett vinprogram som får en vinälskares ögon att tåras av lycka. Tror inte det sista stod i mitt kontrakt men det är mitt mål! Jag kommer köpa in vinerna ombord, skapa relationer till spännande vingårdar, ordna vinmakarmiddagar och hålla provningar ombord samt hjälpa säljavdelningen visa upp vad vi har att erbjuda genom vinprovningar på land. Främst i Norge (eftersom rederiet är norskt) men även Sverige, London, New York, Hamburg, Zurich, San Francisco… Som ni märker blir det en hel del resor. Och en massa bra vin! Tjänsten är skräddarsydd för mig. Kan det BLI bättre?

Dessutom: ni vet hur mycket jag älskar champagne (svårt att missa…) Vi ska skapa en champagnelista ombord med allt från lyxcuveer som gamla årgångar av Tattinger Comtes de Champagne och Krug till små, spännande odlarchampagner från mina personliga favoriter. Mitt mål är att man ska kunna gå ombord på lyxkryssning i tillexempel Karibien eller Medelhavet, äta drömskt gott (hummer, rawfood, skaldjur, lokalt inspirerad cuisine…) och kunna dricka champagne till varje måltid utan att tröttna.

Framöver kommer bilder från ett av skeppen eftersom jag åker iväg för att ”testa produkten” som det så fint heter. I Costa Rica. Det är ok att hata mig lite men jag har jobbat hårt i många år för att komma hit 😉

Har ni en vinklubb eller är ett gäng som vill unna er en fantastisk lyxresa kan ni alltid få med mig ombord som privat guide. Blev ni bara lite allmänt sugna på att skippa julen och spendera en vecka i Karibien eller Thailand på världens bästa kryssningsfartyg (små, bara 56 rum och 90 anställda!) så varför inte slå en signal till en femstjärnig resebyrå som tex Select eller Lime Travel? Hälsa från mig så kommer en extra flaska champagne på bordet. Ses till havs!

PS Jag fortsätter skriva när det inte krockar med mitt nya uppdrag

  1. Tack Ingrid och Niklas! Jag tror det blir utmärkt – lite utmaning men en bra bas att jobba ifrån. Och massor av härliga resor. 🙂

  2. Ingrid skriver:

    Det låter helt fantastiskt! Grattis och lycka till!

  3. Niklas skriver:

    Det låter som ett jobb precis i din smak. Stort grattis och lycka till!

  4. Stort tack Gunilla! Blir jätteglad av alla glada tillrop på sociala medier och här på sajten 🙂

  5. Jättegrattis till jobbet, Erica! Som klippt och skuret för dig!

Comments are closed.

LOADING..