Förkylningsdryck

Jag har alltid undrat hur man vet om man har influensa istället för en förkylning. Nu vet jag. Och efter sju dagar i sängen är jag inte längre lika sjuk men istället sjukt uttråkad. Det var inte för än igår jag ens riktigt orkade titta på TV. Jag har nog rest för mycket på sistone, någonstans på vägen fångade jag årets flunsa.

Största målet har varit att få behålla rösten (som har sviktat) inför en champagneprovning jag håller på måndag på vinkällaren Grappe. Vi ska smaka fyra trevliga champagner från Qatar Airways vinlistor och se hur de fungerar till mat. Jag har valt ut kalvkorv med karljohanssvamp och tryffel (från Taylors&Jones), chips med dip på stenbitsrom och creme fraiche, några ostar och lite choklad. Men rösten klarar jag mig inte utan – det är 50 deltagare på ingång.

Hela veckan har jag därför druckit så mycket jag kan av min bästa förkylningsdryck. Den är enkel men klart funktionsduglig. Honung, skivad färsk ingefära, en pressad halv citron och varmt vatten (inte kokande, det dödar de hjälpsamma bakterierna i honungen). Om det bara är en förkylning kan en skvätt whisky vara gott i, men jag var ärligt talat för sjuk för att klara minsta mängd alkohol. Ingredienser med bevisad effekt.

Har även återupptäckt de fantastiska teerna från Pukka. Jag är inte mycket för smaksatta teer men deras örtteer är jättegoda. Love är en värmande favorit.

Till på tisdag ska jag berätta vad det nya jobbet är – då har jag förhoppningsvis skrivit på. Lite omtumlande att en helt ny väg kan uppenbara sig på det sättet när jag egentligen hade helt andra planer….

Nu åter till sängläge och Netflix.

LOADING..