Mitt Kök-mässa

Imorgon börjar mässan Mitt Kök. Enormt stort med mat och dryck från hela världen. Torsdag, fredag, lördag och söndag är det öppet. Mitt heta tips är att åka ut imorgon om ni har möjlighet – första dagen brukade vara branschdag (eller var det bara på Vinordic?) så det är fortfarande lite lugnare. Mycket bättre om man vill hinna snacka med producenter och utställare. På lördagen är det totalt kaos och helt packat.

Förra årets roligaste grej var SpeedTasting hos två av importörerna i Vingruppen – Wineagency och Wineworld. De kör liknande koncept i år. Man får möjlighet att träffa ett helt gäng producenter en i taget vid små bord tillsammans med två, tre andra gäster, ungefär som SpeedDating. Producenten får fem minuter på sig att berätta om sig och sina viner och låta dig smaka på en utvald flaska, sedan går de till nästa bord och du får träffa en ny producent. Förra året var bland annat Marilisa Allegrini, Rodolphe Peters (Champagne Pierre Peters), Baronen Ricasoli och Francois Lurton med på SpeedTasting. Och, hur kan jag glömma, Jean-Francois Clouet (Champagne André Clouet) som har notoriskt svårt att koncentrera sig på mässan eftersom det går förbi svenska tjejer hela tiden… (Värst var det tydligen det året en av systrarna Graaf stod i montern bredvid).

Men det finns många importörer att upptäcka och de mindre kända har ofta mer tid att prata. Glöm inte att stanna hos dem och smaka på godbitar! Själv ska jag försöka prova så många champagner som möjligt. Skräll…

Jag är ute en sväng imorgon och en sväng på fredag – hälsa gärna om ni ser mig! Säg även hej till min skribentkollega Sofia som bemannar Wines of California, och till Sanna som är ny chefredaktör på Allt om Vin! 🙂

LOADING..