Nytt liv. Watch out California.

Oj. Jag sitter på ett hotellrum i Madrid och tittar på min kalender. Om nio veckor på dagen ska jag nämligen flytta till Kalifornien. Till ”Wine Country”. Tanken har legat och grott i bakhuvudet nästan ända sedan första dagen i Sonoma med mitt eget vin. När det regnade igår och jag stod i kön på ICA bestämde jag mig. Köpte biljetten på studs. Det är så man får någonting att faktiskt bli av istället för en fin liten dröm antar jag för det går helt klart att fundera på vad man vill i månader och år.

Flera av er som har läst bloggen har påpekat hur lycklig jag verkade vara på vingården. Det var jag också, på ett helt annat sätt än man kan vara när gråväder, kontorsarbete och rutiner tar gnistan och stänger in den i ett litet hörn. Faktiskt helt tillfreds med varje minut, jag tänkte inte så mycket på det utan bara ”var”. Nu blev jag förvisso en mycket lyckligare person redan för ett par år sedan när jag lämnade karriären som aktieanalytiker av biotechbolag bakom mig för kärleken till vinet. Att flytta till ett vinområde är bara ett naturligt steg närmre det liv jag tror ger mig flest glada dagar på ett år och mest tillfredsställelse över lag. Vad jag ska göra, var jag ska bo (och hur man hittar en överkomlig bil!) – det vet jag inte. Men ni får följa med på resan. Den som kanske, med mycket tur och hårt arbete, en dag om många, många år slutar med en egen vingård. Så ser det i alla fall ut i mina drömmar.

Nu är det dags att uppfylla steg ett av drömmen. En bostad nära vinrankorna. California Dreamin’

  1. Lycka till! Ser fram emot att få följa med på dina nya äventyr! Det kommer säkerligen bli fantastiskt och spännande. 🙂

  2. Så snällt sagt Ingrid! Ska fortsätta skriva både här och i ett antal tidskrifter så länge det går. Har er gärna med mig, även om det nog blir mer Kalifornien och vinmakande och mindre middagsbilder! Men det är klart, vi lagar ju mat i USA också… och min favoritaffär K&L Merchants finns här så det blir nog lite vin också!

  3. Så härligt, det är klart att du ska åka till Californien och satsa på vin!Livet är för kort för att vänta på rätt tillfälle, det får man skapa sig. Stort lycka till och släpp inte kontakten med oss som lärt oss uppskatta din vinblogg, dina kloka tankar och skarpa penna!

  4. Åh, tack Gonza, vilken fin kommentar! Som tur är finns du kvar och lyser upp vinsverige! Håller tummarna för det där med vingården så kör vi så det ryker! 🙂 KRAM!

  5. Det kommer onekligen bli gråare i Sverige utan dig fantastiska Erica! Är helt övertygad om att du kommer ha en egen vingård snabbare än du tror…Kör på!!! Kramar en masse!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..