Champagne mon amour

Efter fyra dagar i Champagne är jag lycklig och helt slut. Det som är så fantastiskt i Champagne är bredden, både på drycken och på människorna bakom. Det är allt från lätta eleganta pärlande drycker till rejäla, kraftiga viner med helt egen personlighet (och den stora massan rätt intetsägande men klart drickbara standardhuschampagner mitt emellan). Det är välskräddade kostymer, perfekta gentlemen och sendegorgerade viner på Salon & Delamotte till jordiga kängor, charmiga trötta vinmakare och tungt arbete hos odlare som JP på Vazart-Coquart. Det är skördelunch med ris och dillkött på Jacquesson till ”gourmandises” på stjärnkrogen Le Grand Cerf. Det är nya upptäckter och nya vänner. Jag kan inte få nog med champagne. Varken vinet eller platsen. Champagne, mon amour, je reviendra bientôt…

 

LOADING..