Stoppa pressarna!

Äntligen! Mitt eget vin var redo att pressas! Inte så att det var helt färdigjäst, det låg kanske på sockerhalten 5.5 brix igår och jag vill ha det ner under 0 för att det ska vara helt torrt. Eftersom jag bara gör en tunna torr, fin petit sirah blev det till att dra fram den gamla handvevade träpressen från 1920-talet. Ser charmigt ut, är ett rent hel**te att jobba med. Druvorna måste upp och över kanten. Sedan ska härket drivas. Vår mexikanske förman, Taka, har fått för sig att han inte kan olja den eftersom jag jobbar ”utan kemikalier”. Det gick inte att övertyga honom om motsatsen. Jag tror eventuellt han driver med mig.

Samtidigt blir det en mjuk, fin pressning så som jag faktiskt vill ha den. Och juicen, den nästan färdigfermenterade, ger en indikation om hur vinet blir senare. Och det är jättefint! Lent, mjukt, med fina tanniner och härlig frukt. Kanske är jag något partisk i frågan men jag tror faktiskt det kan bli riktigt bra! Åååh, mitt lilla vin! Förstår nu att vinmakare kallar sina hjärteviner för sina barn. Man blir lite emotionellt involverad. 🙂

Hälsning från sol och 27 grader!

 

LOADING..