Insikter

 

Just när jag trodde mig ha börjat inse hur saker och ting fungerar i Kalifornien blev det ställt på ända igen.  Långa samtal om Kaliforniens ”terroir” som ger en viss förståelse för den vinmakarstil som University of California, Davies (UC Davies) förespråkar möter ett mellanting som vinmakaren på Kunde praktiserar (stabilt pålitligt vinmakande men med känsla),  och till sist en middag med amerikanskan Andrea Mullineux på sydafrikanska Mullineux Family Wines samt Tegan Passalaqua som gör vin på Turley som båda två går så långt ifrån Davies-stilen som möjligt… Obevattnade gamla vinstockar, alkoholhalter mellan 13-14 procent, inget vatten, ingen syra, ingen jäst… Det är svårt att förklara allt som snurrar när klockan är midnatt men vi kan helt enkelt säga att min hjärna har börjat protestera; den går på ständigt högvarv. Istället får ni några bilder från dagen. Och två visdomsord från årets skörde-tshirts som jag otvetydigt kan skriva under på:

Life is too short to make bad wine.

och

Keep calm and crush on. 

Kram från soliga, vackra Sonoma!

 

 

 

 

LOADING..