Svår kärlek

Det har varit en mentalt tuff dag. Mina druvor visade sig ha högre sockerhalter än jag trodde, och lägre syra. Man kan bara jobba med de druvor man har om man inte vill tillsätta någonting. Högre sockerhalt ger mer alkohol men även en massa andra problem om man vill jobba mer naturligt, vilket jag verkligen vill. Jag försöker inte tänka på det just ikväll och hitta lösningar. Bland annat ska jag träffa några andra unga, duktiga vinmakare (inklusive Andrea Mullineux som gör några av mina absoluta favoritviner i Sydafrika under märket Mulllineux Family Wines) på middag och försöka få tips på alternativa lösningar.

Fokus under dagen blev istället att spela Ryan Adams i hörlurarna och göra så mycket fysiskt arbete som möjligt. De två lådorna petit sirah från Sierra Foothills har börjat jäsa och fick en extra skjuts av att jag parkerade dem i solen över dagen. Med gladpack över, så det blev ett litet växthus. Får vi upp temperaturen till ca 25 grader kommer de sticka iväg. De bubblar fint redan nu. Härligt att se att de lever.

En flaska Roederer Estate, mousserande från Kalifornien, på restaurangen The Girl and the Fig i Sonoma med min kompis Marisa har fått mig på bättre humör. Imorgon ska jag ge druvorna ny kärlek.

LOADING..