Kunde (inte låta bli)

Nu har jag valt vingård! Mitt eget vin kommer att bli på druvor från vingården Kunde i Kenwood som ligger i Sonoma Valley. Kunde är en familjeägd gård med en ung, trevlig vinmakare med samma ”hands off”-filosofi som jag har. Zach Long är förvisso utbildad på University of California Davies som är känt för att lära ut alla kemiska och manipulativa vinmakartrick som går, men Zach har jobbat i Frankrike och på Nya Zealand och gillar att låta druvorna tala snarare än att hälla på kemikalier och kontrollera processen. Min stil. ”Non-interventionist” är ett vanligt uttryck för vinmakarstilen.

Gården ligger dessutom ljuvligt vackert och kor betar kring vinrankorna. Det finns hästar, ruiner, och gamla vinstockar med zinfandel. Första gången jag blev lite sugen på att spendera mer tid i Kaliforniens vinmarker var när jag såg filmen Bottle Shock (på svenska hette den Gyllene Druvor från Montelena). När Pat (som äger en del av gården och som var den som föreslog att jag skulle testa att göra vin) körde mig runt Kunde så visade det sig att flera av scenerna från Bottle Shock var filmade här. Det avgjorde saken.

Jag är fortfarande övertygad om valet av petit sirah som druva men kanske med en liten skvätt zinfandel om jag får sno några av druvorna från de knotiga gamla stockarna. Det finns ingenting finare än en riktigt knotig, tjock vinstock med små smakrika druvklasar…

 

  1. Åh, missade den här kommentaren Maria – stort tack, hoppas kunna dela med mig av all den ångest, slit och svett som tillslut blir vin i detta vackra vindistrikt!

  2. Maria skriver:

    Lycka till! Det kommer bli roligt att få läsa mer om detta nya äventyr. 🙂

Comments are closed.

LOADING..