Black bean brownies

Min kompis Eric hatar när man smyger in nyttigheter i onyttiga saker. Så för att retas bakade jag brownies. Supergoda, saftiga mörka chokladbrownies. Med en hemlig ingrediens – svarta bönor. Han lyckades inte gissa och blev självklart tjurig när jag berättade att dessa brownies är nästan nyttiga. Inspirationen fick jag från den utmärkta bloggen Green Kitchen Stories. Testa själv!

Black Bean Brownies

120 g smör
180 g mörk choklad av god kvalitet
4 dl sköljda kokta svarta bönor
3 msk kakao
3 msk kokosflingor
2 dl hasselnötter (eller valnötter)
1 msk vatten
Nypa havssalt
3 ägg
1.5 dl råsocker (eller vanligt socker eller agavesirap – uteslut isåfall vatten)

Smält smöret, stäng av plattan och rör ned 120 g av chokladen så den smälter.  Kör bönor, vatten, kakao, kokos och salt med mixerstav i två minuter. Tillsätt HÄLFTEN av nötterna. Kör tills det blir en slät massa. Kör i chokladsmöret. Vispa äggen och sockret fluffigt i separat skål och vänd ned i smeten. Hacka resten av chokladen och nötterna och rör ned i smeten.

Häll i två långpannor eller liten ugnsform med smörpapper i botten och grädda ca 30-40 min i 175 grader. Brownien ska ha konsistensen hos en kladdkaka så övergrädda inte.

Dessa brownies är glutenfria. Byt smöret mot kokosolja så är de även laktosfria. De har extra mycket fiber och protein och lågt GI. Men trots det – syndigt goda! Bara att tacka och ta emot.

  1. lelle skriver:

    Hej,
    Detta låter super! Men, vad gör man med de extra 60g choklad och 1 dl nötter?
    Tack!

    1. Ah, tack Lelle – de ska hackas och hällas i smeten. Uppdaterat nu!

Comments are closed.

LOADING..