Macarons – lätt!

Macarons. Detta söta, pastellfärgade lilla bakverk som blev trendigt efter Coppolas film om Marie Antoinette. De syns överallt nu. Det finns säkert sajter som visar hur man gör de små söta kakorna macarons med all önskvärd detalj men i ärlighetens namn har jag inte haft tålamod att läsa dem. Eller så läser jag och hittar på lite själv, som jag brukar göra i köket. Vad gäller macarons så har den taktiken funkat urdåligt.

Med det i bakhuvudet gjorde jag ett undantag från mitt totala oförstånd för bakmixar. Jag har alltid tyckt att den delen av bakningen är meditativ och inte förstått poängen med bakning på box. Men så fick vi ett paket jordgubbsmacaron-mix från Kungsörnen på bloggträffen hos Bonniers och den följde med på semester. Tredje dagen regnväder så åkte den fram. Resultatet? Över all förväntan!

Det tog tid ändå men resultatet var mycket bra, gott och inte alls syntetiskt i smaken som jag hade väntat mig. Ingredienslistan var kort. Att kalla mixen ”Strawberry” när vi har det helt användbara ordet ”Jordgubb” går över mitt förstånd, men ändå: Jordgubbssmaken var fin och välbalanserad, mandelsmaken tydlig, ytan jämn och konsistensen perfekt.  Mums!

Nästa gång jag har fest köper jag flera olika sorter, det roligaste är ju just de härliga färgerna… Och så kanske man kunde sätta egen smak på fyllningen… Och så kanske man kunde… eh, ja, ni förstår nog varför mina försök från grunden har gått snett på vägen.

PS, tips: använd äkta smör till smörkrämen, inte margarin. Vi tillsatte även lite citronsaft för att få upp syran, vilket gjorde fyllningen fräsch.

 

 

LOADING..