Taco truck-inspirerad

Det snackas ju en hel del om matbilarna i Stockholm, sk ”Food trucks”. Senast i helgen läste jag två helsidor i DN om fenomenet. En av de mest kända är Taco Truck, som även kör catering. Jag testade deras tacos nyligen på Bonniers och även om det inte var riktigt lika bra som hålen i väggen i USAs midwest där jag växte upp så var det både gott och fräscht. Trevlig stämning på köpet.

Titta på bilderna och få lite inspiration till nästa tacomys (eller jaga reda på trucken). Mitt tips? Rejäl kryddning på köttet, hellre högrev än köttfärs, en god bönröra, en fräsch hemmagjord tomatsalsa (tex en pico de gallo) och lite hot sauce så är du hemma. Jag vill egentligen inte äta tacos utan hackad avocado/guacamole och sour cream (ett mellanting mellan gräddfil och creme fraiche) men det är min helt personliga fix. Vad du dricker till? Ett gott, ljust öl som Sierra Nevada Pale Ale eller en iskall margarita så klart! Min fantastiska kaliforniska grannes recept får du längst ned.

Jim B’s (In)famous Margarita:

1 del tequila

1 del triple sec

1 del färskpressad lime

Skaka över is och servera i martiniglas. Vill du ha den mindre söt, öka tequilan och dra ned på triple sec, eller tvärt om om du vill ha den sötare. Vill du ha den svagare, kör den i mixer med is och servera frusen som en klassisk Frozen Margarita.

 

LOADING..