Cocktail på pinne

På vägen hem från Bordeaux satt jag och läste amerikanska tidningen Wine Enthusiast, som faktiskt skrev lika mycket om sprit som om vin. De hade en kul idé som kan göras som sista-minuten-tllskott till midsommarfesten. Det var cocktails i glassformat. Så smart, barnslig glädje och vuxen smak med isen inbyggd i receptet! De snyggaste var isglassar på pinne. Cocktailglassarna på pinne är inte speciellt starka eftersom alkoholen inte fryser, men det ser gott ut.

Det enklaste receptet kom från isglassbaren i Brooklyn som heter People’s Pops.

Campari&Cantaloupe Ice Pop

1 kg honungsmelon utan skal och kärnor
1.5 dl sockerlag
4 msk campari

Kör melonen med mixerstav till slät. Tillsätt sockerlagen tills önskad sötma uppnås. Tillsätt campari (mer om du inte känner smaken i smeten). Frys i isglassformar 4-5 timmar.

En receptbok från People’s Pops kan du köpa på Amazon här, men annars vet jag att Stikki Nikki i Stockholm har kommit ut med en ännu läckrare. Ska se till att recensera den snart!

 

 

LOADING..