Absolut blommigt & infuserad vodka

Blommor i drinkar börjar bli trendigt, så trendkänsliga ABSOLUT Vodka kommer så klart med en ny variant lagom till sommaren. Vodka med doft och smak av hibiskus och granatäpple. Jag gillade tanken (och den vackra flaskan) och testade att göra en drink med en del ABSOLUT Hibiskus.

En del ABSOLUT Hibiskus, en del färskpressad blodapelsinjuice, lite muddlat rårösocker och en bra tonic (ca 2 delar, jag valde Fevertrees goda variant, köpt på Urban Deli i Stockholm)…

Resultatet? Inte min favorit. Redan från flaskan var doften för parfymerad och i drinken blev det lite tantparfym blandat med hostmedicin av det hela. Tyvärr, ingen vodka jag kommer att använda mig av i sommar.

Alternativet:

Däremot tipsar jag gärna om att göra sin egen smaksatta vodka. Ta tillexempel en glasburk med tätslutande lock, fyll up två tredjedelar med bär, frukt eller dylikt (jag gillar granatäppelkärnor) och häll på en bra vodka till kanten. Absolut är neutral nog för att fungera utmärkt. Låt sitta 4-7 dagar och häll av vodkan i söt flaska. Bären/frukten ska inte slängas – den är sprängfylld med sprit och ett utmärkt tillskott i bål eller sangria. Klart!

LOADING..