Champagne Ulysses Collin & Londons Bubbledogs

På den alternativa champagnedagen för branschen i våras stiftade jag en ny bekantskap – Olivier Collin som driver Champagne Ulysse Collin. Mycket bra liten familjeproducent! Småskalig, hantverksmässig champagne med en otrolig mineralitet och läcker parfym. Speciellt det vingårdsbetecknade Les Maillons – en dröm! Att Olivier har jobbat ett år med legenden Anselme Selosse märks på vinet. Om du har en möjlighet att få tag på en flaska Ulysse Collin (eller ser den på restaurang) så tveka inte – beställ!

För två veckor sedan såg jag Ulysse Collin Blanc de Blancs på vinlistan på restaurangen Bubbledogs i London. Enda anledningen till att jag inte beställde flaskan då var dåligt namnminne. Förvisso var den Champagne Erik Rodez Grand Cru Rosé som vi drack istället riktigt läcker till tryffelkorv med ceasardressing, men i ärlighetens namn fanns det knappt någonting tråkigt på hela listan hos Bubbledogs – stället som bara serverar odlarchampagne och olika sorters varmkorv (om man inte bokar plats för avsmakningsmeny i det hemliga bakre rummet vill säga…).

Så dagens tips: Champagne Ulysses Collin, Bubbledogs, Champagne Eric Rodez!

 

  1. Åh, det här låter som ett ställe jag borde gå till snarast. Bubbel med hemlagade tillbehör. Mums! Har du varit på champagnebaren på St Pancras? Vore kul med ett expertutlåtande för jag har inte hunnit dit än.

Comments are closed.

LOADING..