Finewinesmässa och vintips

 

 

Igår var det Finewinesmässa på Grappe i Stockholm. Nätforumet Finewines.se hade samlat ett helt gäng små kvalitetsimportörer där flertalet jobbar främst med näthandel. Det var en unik möjlighet för oss alla att få prova någonting nytt och jag skulle vilja säga att det var en riktig succé. Bra jobbat, grabbar, jag är mycket tacksam! Hittade massor med gott och hade dessutom supertrevligt med skribentkollegor och goda viner. Länkar till mina kollegors inlägg om mässan kommer imorgon! Titta och bli inspirerad att testa näthandel eller beställningssortiment – det är här de flesta riktiga godbitarna finns!

Ny favoritchampagnen från producenten Champagne Serge Mathieu importeras av Wine Market. Mathieus ”Brut Prestige” och ”Brut Select”, i BS för 299 respektive 339 kr är helt underbara!

Martin på Caviste med ett helt gäng bloggare och vinskribenter innan mässan öppnade. Mycket bra grejer och bra priser med ett nytt sätt att köpa – endast i förbeställda lådor med sex flaskor från en producent.

Jimmy Forsman, tillsammans med Anders Landström, ordnade mässan.

Joseph Burrier Chateau de Beauregard är kanske min favoritproducent i Pouilly-Fuissé. Mineralrikt, stramt och snyggt. Importeras av Grande Bouteille.

Favoritproducenten Pattes Loup importeras av Wine Trade. Snygg, komplex chablis.

Brittiska Roberson Wine har fått en svensk gren med möjlighet att köpa bland annat riktigt bra bordeaux med ålder direkt från Storbrittanien. Utmärker sig med kvalitetsvin speciellt i de högre priskategorierna, men har även en hel del små intressanta producenter. Själv föll jag för en Saint-Aubin 1ere cru La Chatenière från Pierre-Yves Colin-Morey. Priset är inte lågt, 395 kr, men för denna kvalitet i Bourgogne får man vara beredd att betala MYCKET mer!

Det underbara paret som driver Wine Trade (med slogan ”vin utan skit”) har många spännande viner. En del är lite funky om du frågar mig, men de flesta är riktiga pärlor, som det svagt oxiderade vita vinet nedan, Angiolino Maule Masieri 2011 (i BS för 149 kr). Parfymerat och intensivt med massor av aprikos i doften.

Jan Netterberg från Franska Vinlistan träffade jag på en reportageresa i Champagne hemma hos Anselme Selosse (Netterberg importerar Selosse som är en av mina absoluta husgudar vad gäller Champagne). Han hade bland annat med sig en strålande god toscanare, Villa a Sesta, 2007 Chianti Classico Il Palei. För 169 kr styck (6 flaskor per låda) en njutning till sommarens bättre grillmiddagar. Kolla på deras sajt – finns flera läckra paket med olika viner.

 

 

LOADING..