Köp ekologiskt!

Det kommer konstant nya anledningar att hitta mindre besprutade livsmedel. Jag har oftast inte råd att hålla mig helt till ekologiskt (utom mjölkprodukter och ägg där jag ser det som ett absolut måste) men mer och mer känner jag att det kanske vore värt pengarna att köpa ekologiskt i alla livsmedelskategorier. Nu visar en studie att kemikalieresterna i vanliga livsmedel som jordgubbar och vindruvor har ökat markant. DN har skrivit om det, värt att läsa. Det finns forskning som pekar på att kemikalier och hormoner i maten kan leda till fetma. Det kan till och med vara en starkt bidragande faktor till ökningen av fetma i västvärlden!

Fler argument för ekologiskt? Som bonus får man ju ofta bättre smak i livsmedel som är ekologiskt odlade. Gäller bara att hålla sig till rätt säsong. Lite mindre matsvinn (bättre planering), mindre halvfabrikat och mindre onyttiga onödigheter som läsk och chips så kanske man har råd med ekologiska tomater?

  1. Håller nog med i det mesta 🙂 De roliga ekologiska vinerna är sällan de som behandlas separat, med egen kategori och egen provning. Men det finns en poäng i certifiering – inga genvägar och som konsument behöver man inte ta någons ord för hur de jobbar. Kvalitet über alles (men vägen dit är inte oväsentlig)!

  2. Jag håller med dig, inte en god tanke… Låter kul, ska prova den!

  3. Kicki skriver:

    När jag såg puffen för ditt inlägg i kombination med namnet på bloggen kände jag att jag ju bara måste rekommendera ett riktigt gott ekologiskt vin till ok pris som jag hittat efter mycket letande. Azabache crianza 2008 (Rioja), finns på bolaget också för 79 pix. För om nu vindruvor är så besprutade att man borde skölja dem tre gånger, skala och sedan slänga dem, så vill jag inte tänka på hur mycket jox det är i vin…

Comments are closed.

LOADING..