Kärlek är ett glas bourgogne

Efter en hel dag med möten (och eventuellt en vända karaoke, men på det finns inga bildbevis) fick förra fredagen en guldkant av ett oplanerat möte. Med ett vin.

På baren/restaurangen Ostra hade coola vin+musik-gänget från Popit valt några viner som serverades på glas, vilket de tydligen gör varje fredag. Jag bytte yrkesbana på grund av ett fantstiskt glas bourgogne i en provning med experten Michel Jamais för några år sedan. Drömskt vackert. Minns inte vad det var i glaset men jag minns känslan av eufori. Jag har strävat efter att uppnå den igen sedan dess.

Tyvärr är jag inte speciellt kunnig om bourgogne – det är komplicerat och de bra grejerna är dyra. Men jag ska ta tag i detta. För det finns absolut ingenting som går upp emot ett härligt glas bourgogne. Man behöver bara bli påmind ibland. Det blev jag i fredags.

När näsan nådde tredje glaset, med den röda Chapelle-Chambertin från Domaine J&L Trapet Pére et Fils (årgång 2000, alltså med lite utveckling) tappade jag hakan. Helt underbart. Dyrt som skam (om än med mycket bra glaspris här) men så bra att jag nu, några dagar senare, fortfarande inte kan sluta tänka på det. Lite som när man träffar en snygg, smart, trevlig kille som dessutom är singel. Känslan av lägger sig liksom i bakhuvudet och vägrar släppa. Det är bara bra bourgogne som kan göra såhär med mig. Jag önskar det hände oftare. Ja se kärleken…

LOADING..