Bartips: Tranan

Idag tog jag och en fransk tjejkompis en sväng på stan med ett mellanstopp på baren på Tranan vid Odenplan. Dit har jag tidigare gått för den spännande vinlistan – Anna Vasseur på Tranan vann Årets Sommelier – men idag var vi sugna på någonting…blandat. Det finns otroligt många bra barer i Stockholm med hög svansföring vad gäller mixologi. Mixologi är vetenskapen om hur man blandar drinkar. Förr brukade vi kalla mixologer för bartenders men det blev visst urvattnat som begrepp. Ur min synvinkel är litmustestet för en bra mixolog när jag ber om alkoholfritt och får en spännande drink med sting och balans. Om jag dessutom känner att det inte ligger någon värdering i att jag beställer dryck utan sprit i en bar blir jag än mer positiv. Gordon på Tranan levererade.

Förutom en god romdrink till min väninna blandade han glatt en alkoholfri till mig.

Gordons alkoholfria äppelmojito, i grova drag:

Muddla (mosa) några blad mynta och en klyftad lime.
En lätt skvätt sockerlag.
En rejäl skvätt färskpressad äppeljuice.
Krossad is.
Fyll på med ginger ale.
Toppa med lite ingefära (Gordon hade en lag men riven färsk ingefära borde kunna muddlas med myntan och limen).

LOADING..