Skidkäk

Igår blev det äntligen lite skidåkning här i Utah, USA. Maten i lyxiga skidorten Deer Valley är ofta både roligare och billigare (och serveringarna trevligare) än i serveringarna i backarna i Sverige. Vi tog en enkel lunch igår, en kalkonchili. Vanligtvis är det gott med en öl till – Utah har en hel massa bra mikrobryggerier. Just igår åkte vi däremot så hårt att jag inte ville få den minsta alkohol i kroppen. Alkohol slår dessutom dubbelt på den här höjden; när jag jobbade i Deer Valley var det underhållning att se snobbiga killar från LA bli onyktra på ett enda glas vin…

Vill du se en kort video på lunchen och chilin så ligger den här. Flytta till 60 sekunder om du vill gå direkt till chilin och inte vill titta på mig åkandes skidor först 😉 Till skidfantasten kan jag säga att det här är de lugna, mjuka backarna och det finns rejält brantare. Dessutom får Utah ofta fantastiskt puder, om än inte igår.

En av mina favoritöl här kommer från Wasatch Brewing Company. De har humor också och driver med den lokalt dominanta religionen (mormoner). Deras Polygamy Porter är en schysst, mellanfyllig maltig ale med tagline ”Why have just one?”.  Hehe.

 

LOADING..